Startup Campus BME

powered by Hiventures
SC-logo Muegyetem-logo Hiventures-logo

A Startup Campus a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelővel közreműködve 2018 októberében elindította a Startup Campus BME powered by Hiventures Programot!

Képzés

Befektetés

Csapat

Network

Képzési folyamat

A képzés során a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal ismerkednek meg a résztvevők, amelyeket mentorok által irányított munka keretében gyakorolnak és készségszintre fejlesztenek.
A képzéseken az elméleti munkán kívül csapatmunka és vállalati szakemberek bevonásával ipari validáció segíti a résztvevőket az új ismeretek gyakorlati alkalmazásában. Az elméleti képzésekre felkészülésként az aktuális tematikához illeszkedő rövid teszteket, feladatokat oldanak meg az egyetemisták és egy üzleti modellel, szándéknyilatkozat mintával, pénzügyi tervvel és rövid üzleti tervvel, illetve pitch deck-kel rendelkeznek, amit a Demo Day során vállalati partnerek és befektetők előtt mutatnak be.

Ötletből vállalkozás!

A képzés zárásaként a legjobb csapatok szakmai zsűri előtt prezentálhatják projekjüket. A Hiventures befektetési menedzserei a programba kerülést követően befektetési tanácsadást adnak és segítik a projekteket a 9M befektetésre.

A program 2018. december 6-án, nyílt befektetési üléssel zárult. A befektetési bizottság három egyetemi projektet talált alkalmasnak a 9 millió forintos tőkefinanszírozásra.

Mentorok & Képzők

Gémesi Zsolt

Gémesi Zsolt

inkubációs vezető,
Startup Campus Incubator

Dervalics Ákos

Dervalics Ákos

vezető,
Innoenergy HUB Hungary

Mülek Andrea

Mülek Andrea

inkubációs- és befektetési menedzser,
Startup Campus Incubator

Rusz Bertalan

Rusz Bertalan

inkubációs- és befektetési menedzser,
Startup Campus Incubator

Nagy László

Nagy László

vezérigazgató,
Morgan Stanley

Majnik Márton

Majnik Márton

project manager,
Morgan Stanley

Oláh Bálint

Oláh Bálint

senior consultant,
PwC

Bagyinka Flóra

Bagyinka Flóra

management consultant,
PwC

Selmeci Péter

Selmeci Péter

üzletág vezető,
PwC

Előadók

Katona Bence

Katona Bence

vezérigazgató-helyettes,
Hiventures

Csaplár Dániel

Csaplár Dániel

szellemi tulajdon szakértő,
Dr. Sárecz Judit Ügyvédi Iroda

Csendes Olivér

Csendes Olivér

ügyvezető,
Pioneers

Tóth Andy

Tóth Andy

befektetési igazgató,
Plug and Play

Befektetési menedzserek

Pájer Donát

Hiventures

Hartmann Máté

Hiventures

Ackermann Mária

Hiventures

Fábián Gida

Hiventures

Janzsó Bence

Hiventures

Operációs csapat

Dömötör Tekla

Dömötör Tekla

kommunikációs vezető,
Startup Campus

Claire Xuclá

Claire Xuclá

junior kommunikációs munkatárs,
Startup Campus

Tudtad? Ők is egyetemről indultak

Insimu

Insimu

“Ha valaki már egyetemistaként elkezdi egy saját vállalkozás alapjait megteremteni, olyan szerteágazó szakmai és soft skillekre tehet szert, amire a “hagyományos” utat járva munkavállalóként csak évekkel később lenne lehetősége.” - Herdon Andrea

Insimu

XVision

“A Startup Campus University program egy remek lehetőség, mely segített fejleszteni az ötletünket és gyors validációt adott. A mentorok és a zsűri tagjai is olyan visszajelzéseket adtak, melyeket hasznosítani tudtunk a gyakorlatban.” - Stefan Iarca

Insimu

X-Flow Systems

"BME-s egyetemi éveink alatt volt szerencsénk hasonló programban részt venni. Mentorunk nemcsak a tanácsaival, hanem kapcsolataival is aktívan segített a kezdetektől fogva. Ennek köszönhetően már rögtön az elején elkerültünk egy buktatót, a piackutatásunk után lemondtunk a kezdeti ötletünkről, és a piac problémájára egy másik termékkel álltunk elő." - Bedőcs Barnabás

A Hiventures-ről

A Hiventures küldetése, hogy segítse a jelen és jövő innovatív elképzeléseit, és ezzel hozzájáruljon egy fenntartható és értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához Magyarországon.

Tevékenységünk során törekszünk hosszú távú, stratégiai együttműködéseket kialakítani a hazai, illetve régiós startup ökoszisztéma szereplőkkel, kiterjedt mentorhálózatunkkal folyamatos szakmai támaszt nyújtunk az inkubációs fázisban lévő támogatott vállalkozásaink számára. A Hiventures működésével hozzájárul a hazai vállalkozásalapítás ösztönzéséhez, startup közösség és piac edukálásához, a fiatal tehetségek kibontakozásához, valamint Magyarország hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

Partnerek

Hiventures-logo
Muegyetem-logo
MorganStanley
InnoEnergy
PricewaterhouseCoopers