startup_campus_university

Startup Campus University

Innovative Idea Battle

Az Enterprise Hungary a Hiventures szakmai együttműködésében, 2018-ban megszervezi a régió első egyetemi ötletversenyét. A Startup Campus University, 10 európai ország egyetemi hallgatóinak nyújt lehetőséget ötletük bemutatására, validálására befektetők és piaci szereplők előtt. A kezdeményezés célja, felfedezhetővé tenni az egyetemi innovatív ötleteket, ösztönözni a vállalkozás alapítást, elősegíteni az egyetemen születő innovatív ötletek piacralépését és a régiós összefogást. A Startup Campus University továbbá teret kíván biztosítani a nagyvállalatok, egyetemek és befektetők szorosabb együttműködésének.

A programba minden innovatív vállalkozói ötlettel vagy prototípussal rendelkező egyetemi hallgatói csapat jelentkezhet, akik tanulmányaikat az alábbi országokban teljesítik: Magyarország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Szerbia, Románia, Horvátország.

Az online jelentkezést követően a szakmai zsűri által kiválasztott 16 hallgatói csapat, egy 2 napos felkészítésen vesz részt Budapesten, melynek keretében a legjobb 8 jut tovább a Bécsben megrendezésre kerülő döntőbe, a Pioneers fesztivál keretein belül.

ország

innovatív ötletek

egyetemi ötletverseny

döntős

A felkészítést követően a döntőbe jutott 8 csapat egy lépéssel közelebb kerülhet a Hiventures 9 milliós inkubációs befektetési lehetőségéhez, illetve részt vehetnek a Startup Campus nyári inkubációs programjában. (A bootcamp és a döntő is angol nyelven zajlik.)

A jelentkezés lezárult

EGYETEMRŐL INDULTAK

Ha valaki már egyetemistaként elkezdi egy saját vállalkozás alapjait megteremteni, olyan szerteágazó szakmai és soft skillekre tehet szert, amire a “hagyományos” utat járva munkavállalóként csak évekkel később lenne lehetősége.” –

HERDON ANDREA

Insimu Patient

Egy startupnak nagyon fontos, hogy mindig visszajelzéseket gyűjtsön, ezeket kritikusan
értékelje, és validáltan fejlessze a termékét, a kommunikációját, stratégiáját. Erre a
legjobb alkalom különböző startup eseményeken megjelenni, és lehetőség szerint
bemutatni a projekt tervezett lépéseit akár egyetemi akár szakmai kereteken belül.” –

SZEKERES PÉTER

Neticle

Ha elkötelezted magad a cél mellett a legfontosabb, hogy ezt másoknak is meg tudd mutatni. Be kell kerülni az emberek fejébe és meg kell mászni egyik lépcsőfokot a másik után. Egy jól megszervezett startup rendezvény dobbantóként hathat ezen bizonyos lépcsőfokok között.” –

FÁBIÁN ÁDÁM

RF Anatomy