startup_campus_university

Startup Campus University

Innovative Idea Battle

Az Enterprise Hungary a Hiventures szakmai együttműködésében, 2018-ban szervezte meg a régió első egyetemi ötletversenyét. A Startup Campus University, 10 európai ország egyetemi hallgatóinak nyújt lehetőséget ötletük bemutatására, validálására befektetők és piaci szereplők előtt. A kezdeményezés célja, felfedezhetővé tenni az egyetemi innovatív ötleteket, ösztönözni a vállalkozás alapítást, elősegíteni az egyetemen születő innovatív ötletek piacralépését és a régiós összefogást. A Startup Campus University továbbá teret kíván biztosítani a nagyvállalatok, egyetemek és befektetők szorosabb együttműködésének.

innovatív ötletek

döntős

egyetemi ötletverseny

Az online jelentkezést követően a szakmai zsűri által kiválasztott 16 hallgatói csapat, egy 2 napos felkészítésen vett részt Budapesten 2018. április 28-29. között. A legjobb 8 jutott tovább a Bécsben megrendezésre kerülő döntőbe, a Pioneers fesztivál keretein belül, illetve egy lépéssel közelebb kerülhet a Hiventures 9 milliós inkubációs befektetési lehetőségéhez.

BOOTCAMP VLOG

A BOOTCAMP GYŐZTESEI

A továbbjutók között olyan egyedi innovációkkal találkozhatunk, mint a középiskolások tanulási folyamatait 3D-s ábrával megkönnyítő fejlesztés, az Eddie, a jegyértékesítést adat vezérléssel megoldó  Overace Tickets csapata és a bélflóra teljes vizsgálatával egyénre szabott italokat készítő Meta Flora, valamint az elektronikus terméktámogatási platform, a TechSpecs.

Szintén a döntőbe jutott a Romániából érkező XVision fejlesztése, melynek célja a betegségek automatikus észlelése az emberi szervezetben bárhol, orvosi röntgenfelvételek elemzése révén. Mellettük versenyez az Alive Maps megoldása is, az online térkép, amely az életminőségét méri.

Horvátországból két csapat is a döntőbe került; az Agronaut, mely megoldásával a kelet-európai gazdálkodók, farmerek nagyobb piacon való megjelenését kívánja biztosítani, valamint a Crustuli, az élelmiszeripari melléktermékekből magas tápértékű snack-et kifejlesztő egyetemistái.

Crustuli, mentoruk Gémesi Zsolt (EH Invest) és az Eddie csapata

Overace Tickets csapata mentorukkal, Illés Richárddal (Hiventures)

Meta Flora csapata

Agronaut csapat, mentorukkal Illés Richárddal.

Xvision, Alive Maps & TechSpecs csapata menotrukkal Tamás Sebastiannal (Innotrade)

DÖNTŐ – PIONEERS FESZTIVÁL

2018. május 24-25. között, a Pioneers fesztivál keretében került megrendezésre a Startup Campus University döntő eseménye. A győztes projekt, a román XVision lett.

A korábbi két napos budapesti felkészítést követően a 8 döntőbe került csapat inkubációban vehet részt, az arra érett csapatokkal pedig megkezdődik a forrás szervezés, illetve tőkebevonás is.

Stefan Iarca, az Xvision képviseletében.

EGYETEMRŐL INDULTAK

Ha valaki már egyetemistaként elkezdi egy saját vállalkozás alapjait megteremteni, olyan szerteágazó szakmai és soft skillekre tehet szert, amire a “hagyományos” utat járva munkavállalóként csak évekkel később lenne lehetősége.” –

HERDON ANDREA

Insimu Patient

Egy startupnak nagyon fontos, hogy mindig visszajelzéseket gyűjtsön, ezeket kritikusan
értékelje, és validáltan fejlessze a termékét, a kommunikációját, stratégiáját. Erre a
legjobb alkalom különböző startup eseményeken megjelenni, és lehetőség szerint
bemutatni a projekt tervezett lépéseit akár egyetemi akár szakmai kereteken belül.” –

SZEKERES PÉTER

Neticle

Ha elkötelezted magad a cél mellett a legfontosabb, hogy ezt másoknak is meg tudd mutatni. Be kell kerülni az emberek fejébe és meg kell mászni egyik lépcsőfokot a másik után. Egy jól megszervezett startup rendezvény dobbantóként hathat ezen bizonyos lépcsőfokok között.” –

FÁBIÁN ÁDÁM

RF Anatomy