startup_campus_university

Startup Campus University

Innovative Idea Battle

Az Enterprise Hungary a Hiventures szakmai együttműködésében, 2018-ban szervezte meg a régió első egyetemi ötletversenyét. A Startup Campus University, 10 európai ország egyetemi hallgatóinak nyújt lehetőséget ötletük bemutatására, validálására befektetők és piaci szereplők előtt. A kezdeményezés célja, felfedezhetővé tenni az egyetemi innovatív ötleteket, ösztönözni a vállalkozás alapítást, elősegíteni az egyetemen születő innovatív ötletek piacralépését és a régiós összefogást. A Startup Campus University továbbá teret kíván biztosítani a nagyvállalatok, egyetemek és befektetők szorosabb együttműködésének.

innovatív ötletek

döntős

egyetemi ötletverseny

Az online jelentkezést követően a szakmai zsűri által kiválasztott 16 hallgatói csapat, egy 2 napos felkészítésen vett részt Budapesten 2018. április 28-29. között. A legjobb 8 jutott tovább a Bécsben megrendezésre kerülő döntőbe, a Pioneers fesztivál keretein belül, illetve egy lépéssel közelebb kerülhet a Hiventures 9 milliós inkubációs befektetési lehetőségéhez.

BOOTCAMP VLOG

A BOOTCAMP GYŐZTESEI

A továbbjutók között olyan egyedi innovációkkal találkozhatunk, mint a középiskolások tanulási folyamatait 3D-s ábrával megkönnyítő fejlesztés, az Eddie, a jegyértékesítést adat vezérléssel megoldó  Overace Tickets csapata és a bélflóra teljes vizsgálatával egyénre szabott italokat készítő Meta Flora, valamint az elektronikus terméktámogatási platform, a TechSpecs.

Szintén a döntőbe jutott a Romániából érkező XVision fejlesztése, melynek célja a betegségek automatikus észlelése az emberi szervezetben bárhol, orvosi röntgenfelvételek elemzése révén. Mellettük versenyez az Alive Maps megoldása is, az online térkép, amely az életminőségét méri.

Horvátországból két csapat is a döntőbe került; az Agronaut, mely megoldásával a kelet-európai gazdálkodók, farmerek nagyobb piacon való megjelenését kívánja biztosítani, valamint a Crustuli, az élelmiszeripari melléktermékekből magas tápértékű snack-et kifejlesztő egyetemistái.

Crustuli, mentoruk Gémesi Zsolt (EH Invest) és az Eddie csapata

Overace Tickets csapata mentorukkal, Illés Richárddal (Hiventures)

Meta Flora csapata

Agronaut csapat, mentorukkal Illés Richárddal.

Xvision, Alive Maps & TechSpecs csapata menotrukkal Tamás Sebastiannal (Innotrade)

DÖNTŐ – PIONEERS FESZTIVÁL

2018. május 24-25. között, a Pioneers fesztivál keretében került megrendezésre a Startup Campus University döntő eseménye. A győztes projekt, a román XVision lett.

A korábbi két napos budapesti felkészítést követően a 8 döntőbe került csapat inkubációban vehet részt, az arra érett csapatokkal pedig megkezdődik a forrás szervezés, illetve tőkebevonás is.

Stefan Iarca, az Xvision képviseletében.

EGYETEMRŐL INDULTAK

Egy startupnak nagyon fontos, hogy mindig visszajelzéseket gyűjtsön, ezeket kritikusan
értékelje, és validáltan fejlessze a termékét, a kommunikációját, stratégiáját. Erre a
legjobb alkalom különböző startup eseményeken megjelenni, és lehetőség szerint
bemutatni a projekt tervezett lépéseit akár egyetemi akár szakmai kereteken belül.” –

SZEKERES PÉTER

Neticle

Ha elkötelezted magad a cél mellett a legfontosabb, hogy ezt másoknak is meg tudd mutatni. Be kell kerülni az emberek fejébe és meg kell mászni egyik lépcsőfokot a másik után. Egy jól megszervezett startup rendezvény dobbantóként hathat ezen bizonyos lépcsőfokok között.” –

FÁBIÁN ÁDÁM

RF Anatomy