Startup Campus Workshop: Csapatkompetenciák

Június 6-án kezdetét vette a Startup Campus inkubációs program Stage 1-es szakasza, melynek keretében a bekerült csapatok üzlet- és termékfejlesztéssel, piackutatással, termékvalidálással és megjelenéssel foglalkozó workshopon vehettek részt.

Elsőként az alapítók és a csapat témája került feldolgozásra, meghatározva a működéshez szükséges legfontosabb kompetenciákat és tudáshátteret. Ennek megfelelően a résztvevők először azonosították, hogy ki milyen feladatot fog ellátni a csapatban, valamint azt is, hogy mely területen tapasztalnak hiányosságokat.

Ennek alátámasztását szolgálta a Meredith Belbin által kifejlesztett, csoportszerepek azonosítását célzó teszt, mely által kirajzolódott és egyértelművé vált az egyes startupok kompetencia mátrixa.

A délután hátralévő részében a víziók meghatározására került sor, átbeszélve csapat összetartó erejüket, valamint kezelésük módszereit. A résztvevők által meghatározott 3-5 éves célok alapján valós példák elemzésére is lehetőség nyílt.

Zárásként a startupok áttekintették a következő alkalom témáját. Az ehhez való felkészüléshez 3 konkurens azonosítását kapták feladatul.